AYTRA Batteries

Duurzamere AGM-batterijen

AGM Carbonbatterij als meest duurzame onder de batterijtypen

Batterijen winnen zowel in ons professionele als in ons privéleven aan belang. Denk maar aan het groeiende aandeel van elektrische, door batterijen aangedreven voertuigen in het wagenpark. Om de milieu-impact binnen de perken te houden, dient de selectie van de juiste batterij dan ook een bewuste keuze te zijn. Loodbatterijen worden vandaag beschouwd als het batterijtype dat het meest de principes van de circulaire economie belichaamt. Een efficiënt end-to-end recyclageproces behoudt de waarde van de materialen en hulpbronnen die bij de productie werden gebruikt, en brengt ze aan het einde van hun levensduur terug in de productcyclus. 

Een gevestigd inzamelsysteem en een geavanceerd recyclageproces zorgen ervoor dat meer dan 100 miljoen loodaccu’s niet in de Europese afvalstroom terechtkomen, maar  worden gebruikt om grondstoffen te leveren voor nieuwe batterijen. Maar liefst 99% van alle loodaccu’s in Europa worden aan het einde van de levensduur ingezameld.

Elk ingezamelde loodaccu wordt dan voor minstens 90% gerecycleerd. Bijna al het gewonnen lood wordt hergebruikt in nieuwe batterijen. Zo wordt een circulaire productcyclus gecreëerd die de productie van afval minimaliseert.

Lood uit loodaccu’s kan oneindig worden gerecycleerd zonder dat het aan kwaliteit inboet. In combinatie met het hoge recyclagepercentage van loodbatterijen minimaliseert dit de behoefte aan winning van nieuwe materialen of grondstoffen. Dit maakt van loodaccu’s van alle batterijtypes de belangrijkste bijdrager tot de totale positieve impact op het milieu. 

Een nieuwe loodaccu bestaat uiteindelijk uit meer dan 80% gerecycleerd materiaal. Ze hebben bijgevolg de laagste milieu-impact van alle batterijtechnologieën.

Aytra Batteries streeft ernaar om natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Daarom vindt u in ons aanbod voornamelijk loodbatterijen. Zo kiezen we bij onze thuisbatterijen ook bewust voor de nieuwste generatie loodzuurbatterijen (AGM) met Carbon-technologie, die garant staan voor een langere levensduur (>12 jaar volgens de EUROBAT-normen) en goedkoper zijn dan de lithium-ion-batterijen met dezelfde capaciteit.